Skip to main content

Steentapijt/Marmertapijt

Bij een “open structuur steentapijt” dient U een wekelijks onderhoud te doen d.w.z minimaal tot meerdere malen per week stofzuigen. Het is niet nodig wekelijks te reinigen met water/zeep omdat het vuil en stof zeer gemakkelijk te verwijderen is met een stofzuiger. Plaatselijke vervuiling door vloeistoffen zoals wijn, frisdranken en/of pasteuze producten zoals vet, chocolade onmiddellijk reinigen met lauw water en borsteltje. Het vuile water opzuigen met een waterstofzuiger en naspoelen met zuiver water en opnieuw uitzuigen.

Grondige reiniging van uw open structuur kunt U met een professioneel reinigingsmachine geschikt voor steentapijt namelijk een Duplex 340, bij ons beschikbaar. Wij bieden dit toestel te huur/dag aan in combinatie met een PH neutrale zeep die U bij ons kunt verkrijgen. Deze zeep kan ook apart aangekocht worden bij ons.

Bij een “gesloten structuur steentapijt” dient U een wekelijks onderhoud te doen zoals bij een open structuur. Minimaal tot meerdere malen per week stofzuigen. Anderzijds is het hier wel mogelijk om te reinigen met water en zeep zoals U dat bij een tegelonderhoud zou doen. Met een zeep PH waarde neutraal. Het is van uiterst belang vooraf grondig te stofzuigen en achteraf zo goed mogelijk te drogen. Indien U een grondigere reiniging wilt bekomen, kan U ook voor een gesloten structuur het reinigingsmachine huren.

Indien men in de woning over een bureel beschikt, dient men de bureaustoel uit te rusten met zachte rubberen wieltjes. Een grote doorzichtige placemat voor onder de stoel kan hierbij nog extra voorzien worden. Dit voor eventuele beschadigingen na enige tijd te vermijden.

http://www.floorfriendly.nl

RS cleaning floor

Gietvloer

Bij een "gietvloer" dient U een wekelijks onderhoud te doen d.w.z minimaal tot meerdere malen per week stofzuigen of losvuil dagelijks verwijderen met een Swiffer. Het is nodig wekelijks te reinigen met een microvezel vlakmop, koud water en neutrale zeep die U bij ons kunt verkrijgen. Plaatselijke vervuiling door vloeistoffen zoals wijn, frisdranken en/of pasteuze producten zoals vet, chocolade onmiddellijk reinigen met water en vlakmop.

Indien er beschadigingen ontstaan door gebruik, dan kunt U een lakspray bij ons bestellen die lichte "krassen" kan verwijderen. Deze lak is dezelfde lak als op de vloer, kan aanzetloos worden aangebracht en heeft een matte uitstraling.

Er zijn in de handel verschillende doppen, vilten en wielen beschikbaar die beschadigingen voorkomen. Kijkt u eens op Geen krassen.nl http://www.floorfriendly.nl Het aanpassen van stoelen, banken, kasten en andere voorwerpen die over de vloer verplaatst worden is zeer belangrijk om beschadigingen te voorkomen!

RS cleaning floor

Microcement

Een regelmatige schoonmaakbeurt met water en een neutraal schoonmaakmiddel is doorgaans voldoende om een lange levensduur van het microcement oppervlak te garanderen.

Voorkom verder zand of steentjes op het oppervlak om krassen te vermijden. Zorg er ook voor dat het microcement niet langdurig in contact komt met vocht (bvb. door een natte bloempot). Versleep ook geen zware voorwerpen op het microcement om schade te voorkomen.

Mail of neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat! Check zeker regelmatig onze social media kanalen voor inspiraties!

RS cleaning floor