Skip to main content
Steentapijt buiten

Wat is steentapijt voor buiten?

Steentapijt voor buiten bestaat uit kleine steentjes grind of marmer die met hars gemengd worden.

Steentapijt of marmertapijt voor buiten is een warme, natuurlijke en naadloze korrelvloer die zeer makkelijk te onderhouden is. Door de enorme waaier aan kleuren kan je steentapijt  of marmertapijt inzetten buitenshuis. Denk daarbij aan opritten, tuinpaden, boordstenen rond zwembaden, maar ook als terras.

Een steentapijtvloer bestaat uit gezeefd riviergrind gemengd met hars. Het grind is verkrijgbaar in verschillende diktes, wat een belangrijke rol speelt in het uitzicht van de vloer. Steentapijt is verkrijgbaar in bijzonder veel kleuren, waardoor het vast wel bij je huis past: van warm en natuurlijk voor een landelijke woning tot strak voor een moderne woning. Ook marmertapijt kan je buitenshuis plaatsen.

Steentapijt en marmertapijt dat buiten geplaatst wordt is bijzonder duurzaam, waterdoorlatend en slipvast. Daardoor kan je op het heel veel verschillende manieren inzetten. Ook trappen en plinten kunnen volledig in steentapijt uitgevoerd worden.

Omdat ons steentapijt en marmertapijt gekleurd wordt met polyuretan bindmiddel zal er geen verkleuring ontstaan door lichtinval van de zon.

Waarom buiten steentapijt plaatsen?

Steentapijt en marmertapijt voor buiten wordt steeds populairder en dat komt dankzij de talloze voordelen die de ondergrond met zich meebrengt:

  • Steentapijt buiten is erg duurzaam. Daarnaast is het een erg milieuvriendelijke, waterdoorlatende en natuurvriendelijke oplossing. Zeker als je vergelijkt met tegels, beton of klinkers bijvoorbeeld.
  • Steentapijt of marmertapijt voor buiten is erg onderhoudsvriendelijk.
  • Steentapijt voor buiten kan goed tegen extreme weersomstandigheden. 
  • Steentapijt is waterdoorlatend.

Steentapijt onderhouden

Een steentapijten of marmertapijten vloer voor buiten kan je op verschillende manieren onderhouden. We zetten je alle mogelijkheden op een rijtje.

Met een hogedrukreiniger

Is je ondergrond vuil? Dan kan je deze eenvoudig schoonmaken met een hogedrukreiniger. Zet de hogedrukreiniger op de gemiddelde drukstand en houd een normale afstand van de vloer om te reinigen. Als je de drukstand op het maximum zet kan je de structuur van het tapijt aanpassen waardoor vuil en mossen zich gemakkelijker kunnen hechten. 

Met chemische producten

Net zoals bij tegels of klinkers, kan je steentapijt en marmertapijt voor buiten schoonmaken met schoonmaakmiddelen zoals chloor of javel , altijd deze producten verdunnen.

Met schoonmaakazijn of groene zeep

Schoonmaakazijn kan je op heel veel verschillende manieren gebruiken. Ook om je steentapijt of marmertapijt schoon te maken. Het is wel belangrijk om de azijn steeds te verdunnen met water. Neem je 1 liter azijn, dan leng je best aan met 1 liter water.

Een mix van groene zeep met water en soda is ook een heel goede werkende oplossing.

Breng het mengsel op je vloer aan, laat het even intrekken en maak het daarna schoon met een harde borstel. Spoel het tenslotte na met water.

 

Buiten steentapijt of marmertapijt plaatsen? 

Contacteer ons voor de mogelijkheden, vergeet zeker ook niet onze social media Instagram of Facebook kanalen te checken voor meer inspiraties. 

Nog vragen?

Droomt u ook van een Steentapijt voor buiten in uw woning of bedrijfsruimte? Of heeft een van onze andere producten uw interesse gewekt? Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons