Skip to main content
Steentapijt

Steentapijt bestaat uit miljoenen kleine steentjes die met epoxy verlijmd worden. Deze hebben standaard afmetingen van 2 tot 3 mm of 3 tot 4 mm. Steentapijt geeft een warme, mooie en moderne indruk. Ons aanbod is van alle gemakken voorzien en te combineren met een andere vloerafwerking zoals gietvloer, parket, tegels… Het kleurenpallet is eindeloos. Het resultaat is een sterke naadloze vloer die warm aanvoelt.

Steentapijt is geschikt voor nieuwbouw én renovatie, bij renovatie zijn er géén breekwerken nodig. Het past bij elk type interieur, van klassiek tot modern. Dit mede door een kleurkeuze naar eigen smaak! De vloer kan geplaatst worden zolang er een droge en stevige ondergrond is zoals o.a. chape, beton, hout of tegels. Het is mogelijk om naast de vloer, ook de plinten af te werken met steentapijt. Uiteraard kan men hier ook een andere keuze in maken zoals aluminium plinten, houten plinten, kunstof plinten. Deze laatste zijn standaard wit mat gelakt en kan perfect in een andere kleur door de klant gelakt worden.

Bij steentapijt in combinatie met vloerverwarming ervaart U het effect van de aangename warmte aan uw voeten. Vloerverwarming verwarmt de lucht tussen de poriën onmiddellijk.

Gesloten structuur

Voor ruimtes waar de kans op vervuiling groter is, heeft U de keuze om de poriën te sluiten met een transparante vulling genaamd dichtzetmassa / sealing, die zich tussen en boven de grindkorrels vestigt. Dit heet een steentapijt met een gesloten structuur. Optioneel kan U een toplaag laten plaatsen die de transparante vulling een extra bescherming geeft.

Voor ruimtes waar de kans op overtollig vocht groter is, raden wij aan om de poriën te sluiten. Badkamers en toiletten zijn bij een gesloten structuur gemakkelijker te onderhouden.

Onderhoud

Nog vragen?

Droomt u ook van een Steentapijt voor buiten in uw woning of bedrijfsruimte? Of heeft een van onze andere producten uw interesse gewekt? Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons