Skip to main content
Gietvloer

Een gietvloer is een gladde vloerafwerking die gemaakt wordt door het uitgieten van een gepigmenteerde gietmassa. Gietvloer geeft een strakke, zéér moderne indruk. Het is mooi te combineren met parket, warme houtelementen, alsook met steentapijt. Men heeft echter verschillende keuzemogelijkheden bij gietvloer namelijk:

Betonlook Gietvloer

De betonlook is een gietvloer met wolkeffect. Deze betonlook in twee grijstinten geeft de gietvloer een industriële uitstraling. Beton gietvloeren uitgevoerd in andere kleuren geven de gietvloer een warme uitstraling.

Gietvloer Classic

Dit is een standaard gietvloer. Classic gietvloeren worden uitgevoerd in één kleur. Kenmerkend voor deze gietvloer is dat wij zeer hoge concentraties pigment gebruiken die zorgen voor een zeer volle en warme uitstraling.

Polyurethaan Gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is een perfecte ruimtevergrotende basis voor ieder interieur. De polyurethaan gietvloer is de opvolger de gietvloer in epoxy. Hoewel de gietvloer oorspronkelijk is uitgevonden voor de industrie, wordt de polyurethaan gietvloer sinds de jaren 90 ook veelvuldig toegepast door de interieur architecten. Een polyurethaan gietvloer is een taai elastische vloer, waardoor deze licht scheuroverbruggend is. In de praktijk blijkt echter dat een polyurethaan gietvloer bij het echt doorscheuren van een ondervloer uiteindelijk ook gaat scheuren of (net als bij een opgerekte elastiek) een lichte streep achterlaat. Polyurethaan gietvloeren worden vaak gebruikt voor vloeren waar een speciaal design wordt toegepast. Polyurethaan gietvloeren worden meestal voorzien van een matte aflaklaag. Het kan zowel in woningen als kantoren geplaatst worden. Pu gietvloeren hebben echter een aantal voordelen ten opzichte van de epoxy gietvloeren.

De voordelen van een polyurethaan gietvloer :

  • Door de naadloze afwerking is de polyurethaan gietvloer eenvoudig te reinigen en ziet deze er strak uit .
  • In tegenstelling tot de epoxy gietvloer is de polyurethaan gietvloer veel elastischer en daardoor scheuroverbruggend.
  • De polyurethaan gietvloer kan zeer goed worden aangebracht in combinatie met vloerverwarming.
  • Een polyurethaan gietvloer is in iedere NCS of RAL kleur en elk design verkrijgbaar.
  • De polyurethaan gietvloer voelt aangenaam zacht aan aangezien deze flexibel is .
  • Polyurethaan gietvloeren zijn van zichzelf al geluiddempend.
  • Polyurethaan gietvloeren zijn bij uitstek geschikt om over houten vloeren te worden aangebracht.

De polyurethaan gietvloer vormt voor mensen met een huismijtallergie de ideale basis voor hun interieur.

Gietvloer in natte ruimtes

Een gietvloer is de ideale vloer voor uw badkamer, hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. De gietvloer is naadloos en vloeistofdicht zodat u zich rustig en ontspannen kunt douchen, baden en wassen zonder omkijken naar de vloer. Een esthetische, praktische gietvloer in uw badkamer creëert een gevoel van welzijn en welbehagen. Een gietvloer biedt voldoende mogelijkheden om uw badkamer de juiste moderne uitstraling te geven. Wat dacht u bijvoorbeeld van wandpanelen in uw badkamer in combinatie met een betonlook gietvloer. De gietvloer is voor uw badkamer bovendien af te werken met een antislip toplaag. De kleurkeuze is eindeloos.

Onderhoud

Nog vragen?

Droomt u ook van een Microcement in uw woning of bedrijfsruimte? Of heeft een van onze andere producten uw interesse gewekt? Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons