Onderhoud

Bij een “open structuur marmertapijt” dient U een wekelijks onderhoud te doen d.w.z minimaal tot meerdere malen per week stofzuigen. Het is niet nodig wekelijks te reinigen met water/zeep omdat het vuil en stof zeer gemakkelijk te verwijderen is met een stofzuiger. Plaatselijke vervuiling door vloeistoffen zoals wijn, frisdranken en/of pasteuze producten zoals vet, chocolade onmiddellijk reinigen met lauw water en borsteltje. Het vuile water opzuigen met een waterstofzuiger en naspoelen met zuiver water en opnieuw uitzuigen.

Grondige reiniging van uw open structuur kunt U met een professioneel reinigingsmachine geschikt voor marmertapijt namelijk een Duplex 340, bij ons beschikbaar. Wij bieden dit toestel te huur/dag aan in combinatie met een PH neutrale zeep die U bij ons kunt verkrijgen. Deze zeep kan ook apart aangekocht worden bij ons.

Bij een “gesloten structuur marmertapijt” dient U een wekelijks onderhoud te doen zoals bij een open structuur. Minimaal tot meerdere malen per week stofzuigen. Anderzijds is het hier wel mogelijk om te reinigen met water en zeep zoals U dat bij een tegelonderhoud zou doen. Met een zeep PH waarde neutraal. Het is van uiterst belang vooraf grondig te stofzuigen en achteraf zo goed mogelijk te drogen. Indien U een grondigere reiniging wilt bekomen, kan U ook voor een gesloten structuur het reinigingsmachine huren.

Indien men in de woning over een bureel beschikt, dient men de bureaustoel uit te rusten met zachte rubberen wieltjes. Een grote doorzichtige placemat voor onder de stoel kan hierbij nog extra voorzien worden. Dit voor eventuele beschadigingen na enige tijd te vermijden.

http://www.floorfriendly.nl